KRAS is een internationaal opererende onderneming met zijn hoofdkantoor in Volendam. Begonnen met een oude bakfiets in 1951 om lompen en oud ijzer te verzamelen, is het bedrijf uitgegroeid naar een groep van bedrijven met locaties in Nederland, België, Kosovo en Hong Kong. In de eerste plaats is KRAS compleet dienstverlener voor bedrijven bij het inzamelen, sorteren, bewerken en verkopen van hun afvalstromen papier, karton, folies en kunststoffen.

Het door KRAS ingezameld afval wordt geschikt gemaakt voor hergebruik of bewerkt tot grondstof voor nieuwe producten.  KRAS voert de processen zelf uit of maakt hierbij gebruik van betrouwbare partners. De processen zijn volledig transparant en voor alle betrokken partijen te volgen.

Door een grote kennis van de markt en een wijdvertakt netwerk, opgebouwd in de afgelopen vijfenzestig jaar, houdt KRAS zich  bezig met de handel van grondstoffen en halffabricaten. KRAS handelt met en verkoopt aan gecertificeerde eindgebruikers wereldwijd.

KRAS is een familiebedrijf. Intern is gezorgd voor een evenwichtige doorstroom van generaties die continuïteit in kennis en kwaliteit waarborgt. De karakteristieke waarden van het familiebedrijf zijn zorgvuldig doorgegeven. Maar de derde generatie Kras kijkt ook vooruit en is ambitieus op zoek naar nieuwe innovaties en het verleggen van volgende grenzen.