Circular Plastics is gericht op permanente innovatie, waarbij in een circulaire economie concreet meetbare resultaten worden behaald.

Circular Plastics gelooft daarbij in een consortium model waarin wij met door ons geselecteerde “Best of Class” partnerbedrijven op basis van concurrent engineering verpakkingsoplossingen ontwerpen. Wij streven daarbij naar 100% upcycling, gesloten logistieke circuits met een gegarandeerde “tracking en tracing” van de gerecyclede grondstoffen en de duurzame RTI’s (Returnable Transport Items).

Door als ketenregisseur alle stappen in de keten te analyseren in het uiteindelijke ontwerp wordt op het gebied van ecologie en economie voor alle schakels in de keten een WIN/WIN behaalt.

De 4 initiatiefnemers en founding partners van Circular Plastics brengen vijf generaties van know how in over inzameling, sortering en upgrading van kunststof materialen en papier- en karton.

Gezamenlijk garanderen wij bovendien een mondiale presentatie en expertise op alle gebieden vanaf recycling tot en met logistieke pooling services. Op het gebied van B2B, en marketing kennis van alle actuele trends bij retail en de consument met revolutionaire oplossingen voor producenten, groothandel en retail.Wij kunnen refereren aan ervaring met de ontwikkeling en de productie van meer dan 800 mio duurzame verpakkingen.

Duurzaamheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Er is vanuit diverse branches dan ook de wens om van hun logistieke keten een gesloten kringloop te maken. Maar waar is winst te behalen? En hoe pak je dat op een goede manier aan? Om bedrijven daarbij te helpen, is Circular Plastics Alliance gestart.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website:  www.circular-plastics.com